Telia - Ta FRA-Lagen till Domstol.

Två dagar kvar till kablarna kopplas in.

Vad har du gjort?

 

Från Olov's Blogg.Från och med den första december 2009 är Sverige en övervakad nation – det är då som FRA får tillgång till en stor del av vår Internet- och mobiltrafik.

 

Detta kommer att få ett antal konsekvenser. De mest påtagliga är att flera grundläggande rättigheter i praktiken kommer att sättas ur spel. En självklarhet som brevhemligheten kommer efter den första december 2009 inte att existera på Internet. Även andra grundlagsskyddade rättigheter som källskyddet är starkt hotat. Många organisationer har skarpt protesterat mot FRA-lagen, däribland Journalistförbundet och Advokatsamfundet. En majoritet av det svenska folket är emot FRAs avlyssning.

 

Flera juridiska experter uttrycker dessutom stor tveksamhet till om FRA-lagen är förenlig med Europakonventionen, dvs. den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna. Sverige har förbundit sig att följa den konventionen och rimligtvis bör lagen alltså prövas i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Telia ansvarar idag för en majoritet av den trafik som FRA kommer att vilja avlyssna. Därför uppmanar vi Telia: ta FRA-lagen till domstol.

 

 

 Fler som länkat och bloggat:
JensO, Signerat Kjellberg, Opassande, Sagor från Livbåten, Piratpartisten, Beelzebjörn, Röd Libertarian, Scaber Nestor, Bloggvärldsbloggen, Aspiebloggen, Calandrella, Farmor Gun i Norrtälje, Annarkia, Töhrneboms Hotspot, Pepstraktelser, ProjO, Oscar Swartz, Christian Engström, Archangel, Webhackande, Liberal & Långsint, Humblebee, Osmidigt, Solid Block of Ise, Skivad Lime, Johan Ronström, Personlig Utveckling?, Bandhunden Skäller, Infallsvinkel, Hearts of Joy, Primarys Blog, alliansupproret, Integritet & frihet, Tieowbeijas, The Pheleroxian Blog, Mattias Bjärnemalm.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0