Migrationsverket skickar kurdiska demokratikämpar tillbaka till Iran, där de kommer att torteras och troligen avrättas.

Med en uppmaning att återpublicera - till stöd för medborgarrätt, mänskliga rättigheter och vanlig jävla medmänsklighet.

Från Olof B[eta]:Jag och xorbot(Kalle) åkte hastigt och lustigt ner till Kållered söder om Göteborg ikväll.

Johan Zandin som arrade God Jul önskar Storebror tillsammans med mig, Kalle och Annika Beijbom mailade mig nämligen info om en manifestation i form av en tältning. Det var 20 Iransk-kurdiska flyktingar som protesterade mot avslag på asylansökan utanför Migrationsverket.

Jag spelade in en intervju med Ali Rezai, ordförande för Iranska flyktingars riksorganisation. Eftersom wordpress.com vägrar låta mig ladda upp ljudfilen hit, postade jag den på posterous. Lyssna.

Som jag förstått det hela så är det alltså stor risk för att politiskt aktiva kurder, i många fall f.d. gerillasoldater, ska skickas tillbaka till Iran för nästintill säker tortyr och/eller avrättning! Trots dokumenterade kopplingar till politiska motståndsrörelser i Iran.

Det måste ha skett misstag i handläggningen här – jag hoppas verkligen Migrationsverket uppmärksammar manifestationen och tänker om.

Om inte annat kan migrationsverket kanske rådfråga FRA? För vi betalar väl alla den myndigheten för något slags informationsrapportering i sådana här fall?

En kille sade till Kalle:  ”Jag kommer att dö snart.”

Vad svarar man på det?

Uppdatering. Jag återpostar uppropet från flyktingorganisationen här:

Upprop till Migrationsverket

Vi som strejkar idag, har varit medlemmar och aktiva i de kurdiska, oppositionella partierna Komale och det Kurdiska Demokratiska Partiet.

Vi har kämpat enligt gerillametoder och är kända av den islamska polisen och av den iranska regimen.

Om vi återvänder till Iran riskerar vi att utsättas för tortyr och avrättning.

Våra krav är nu att Migrationsverket aktualiserar våra ärenden.

Enligt den svenska lagen och enligt Genèvekonventionen har vi rätt att få uppehållstillstånd av skyddsskäl.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: MaryCaroline

Hej!

Jag hittade denna blogg av en slump. Måste säga att jag som svensk är förbannad på Migrationsverket som ger människor från Iran avslag och vill utvisa dem till det land och det de flytt från för att rädda sina liv. Jag är insatt och är själv inblandad i ett ärende. Så vitt jag vet är det ingen från Iran som fått uppehållstillstånd i Sverige, det verkar föreligga någon form av kollektivt beslut och kollektiv utvisning, vilket faktiskt är olagligt. Trots bevis så får de inte stanna!

2010-05-20 @ 01:15:05
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Greta Svensson

"Kan man vara rasist och jobba på Migrationsverket? Nej, inte om det tar sig den här formen, då är man inte lämplig att handlägga ärenden som rör andra människor", säger Jonas Lindgren.

- Seriös?! Om han är verkligen en milimeter ärlig på sin attityd varför då de sionistiska rasisterna fortfarande i maktpositioner i sådana smutsiga myndigheter?

- Konkret namn? Vilken sekt?

- Handläggarens namn t.ex. israeliska demaskerade agenten kurdoförrädiska judekonvert Fadime BAKIR.

- Sekt då?

- Sekt t.ex. Knutby-sekt, mestadels fanatiska helt cyniska provokatörer av den ökända sekten erövrar Uppsala avdelningen av Migrationsverket. Stegvis andra offentliga områdena genom liknande jäviga metoder....

- (Dödstystnad)...

- Svara då!

- (Prutt)!!!

Då tittar Johan LINDGREN ned på sina fötter... Även sina nära kamrater föredrar att lämna scenen som svansen nere....

- Analysera den här graden av dubbelmoralen, hur du vill nu!

~~~~~~~~~~~~~~Greta Svensson

Relaterade info-källan:

http://politisktinkorrekt.info/kontakttips/eller lika innehållsrika:

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/07/03/stall-jerzy-sarnecki-infor-domstol/plus faktarika avslöjande f.d. Miggan som liknar Merit Wager:

http://daddys.blogg.se/2009/december/detta-ar-ondska-i-sin-renaste-form.html


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0